måndag 4 juni 2012

Jag blev utvald!


Gainomax Sports Team

Idag fick jag en trevlig överaskning i mailboxen, ett mail från Helena där hon meddelade mig att jag blivit utvald som deltagare i Gainomax Sports Team!

Vad är Gainomax Sports Team?

Deltagarna i teamet blir sponsrade av Gainomax produkter under tio veckor inför, under och efter ett lopp i klassikern.

Om Gainomax

Gainomax tillverkas av Norrmejerier som är Sveriges nordligaste mejeriföretag. Företaget har lång erfarenhet av forskningssamarbeten och livsmedelsutveckling inom området friskvård och hälsa baserat på naturliga mejeriråvaror.

Gainomax hjälper dig att maximera effekten av din träning.

Företagsfakta

Idén till Gainomax Recovery hämtades ursprungligen från sjukvården, där man sedan länge gett nyopererade patienter extra energitillskott i form av kolhydrater och protein. Efter större operationer hamnar kroppen nämligen i ett ”trauma”, som gör att den behöver ett rejält energiintag för att kunna återhämta sig. När man tränar utsätts kroppen för en liknande påfrestning, och det krävs då ett snabbt... tillskott av bra näringsämnen för att förhindra nedbrytning, vilket samtidigt innebär att effekten av träningen maximeras.

Den första produkten var alltså Gainomax Recovery - en återhämtningsprodukt avsedd att användas direkt efter träning. Den tidigaste versionen lanserades 1990 och var utvecklad av ett danskt specialistföretag inom klinisk nutrition, i samarbete med en gymägare i Mellansverige, och Norrmejerier stod då endast för tillverkningen. Norrmejerier såg tidigt potentialen i Gainomax, och när tillfälle gavs så beslutade företagets styrelse att köpa rättigheterna till varumärket av den danske ägaren. En registrering av varumärket gjordes 1997.

Under de följande åren vidareutvecklades produkten av Norrmejerier med utgångspunkt från näringslära, vilket resulterade i en ännu bättre sammansatt produkt.

Framgångarna under 1990-talet väckte tanken att även distribuera Gainomax Recovery genom dagligvaruhandeln. Efter en lyckad provlansering i Norrbotten och Västerbotten togs 2004 beslutet att lansera produkten över hela Sverige. Idag säljs Gainomax även i norsk och finsk dagligvaruhandel.

2006 togs nästa avgörande steg i varumärkets historia genom att ännu en produkt lanserades: Gainomax Energy Bar som är avsedd att använda före träning. Med denna produkt vidgade varumärket alltså sitt verksamhetsområde. Målgruppen är dock densamma nämligen personer som tränar ofta, som vill uppnå goda resultat och som vill ha naturliga, välsmakande och bekväma nutritionsprodukter framtagna enligt vetenskapliga rön.

2011 lanserades ytterligare två produkter under varumärket Gainomax:
- Gainomax Recovery Long Distance som är en återhämtningsdryck specifikt anpassad för othållighetsidrott.
- Gainomax Protein Bar som är en proteinrik choklad- eller yoghurttäckt bar att använda för återhämtning eller som ett snabbt mellanmål.

Gainomax säljs i dag i Sverige, Norge, Finland, Danmark, Tyskland och Polen.





1 kommentar: